До одужання – на коні!

В ЛIСОД реабілітаційні програми – частина всього медичного процесу. Група психологічної підтримки працює в клініці вже кілька років. Допомога психолога доступна для будь-якого нашого пацієнта.

Особливою популярністю користуються заняття в групі у пацієнток Центру сучасної мамології. Жінки вдячні клініці за турботу – вони оточені увагою як під час лікування, так і після його закінчення.

Звичайні заняття з психологом чергуються з виїзними заходами. Для учасниць групи вже проводили уроки танцю і малювання, пацієнтки разом з професійним візажистом освоювали мистецтво нанесення макіяжу. Але серпень став для жінок незабутнім. Разом із психологами вони відвідали кінний клуб «Набіг», інструктор провела зі своїми новими ученицями заняття з верхової їзди. Для багатьох це було вперше в житті.

Досвідчений інструктор розповіла про користь іпотерапії, для кожної жінки підібрала коня, пояснила, як сісти, як триматися в сідлі. А потім була кінна прогулянка по лісу. «Спочатку трохи страшно, оскільки досвіду їзди верхи і управління конем фактично немає. Але через пару хвилин побоювання і страхи зникли, стало просто добре і спокійно від такого близького контакту з цими розумними створіннями», – згадує Цигипало Світлана.

«Безумовно, важливі позитивні емоції від спілкування із цими прекрасними тваринами, але головний момент – повірити в себе, подолати страх. Буквально через годину після знайомства з кіньми всі вже були закохані в них», – говорить психолог ЛIСОД Тетяна Першина.

Після прогулянки на конях влаштували пікнік: жінки пригощали один одного привезеною «смакотою», розмовляли, ділилися враженнями. «Спасибі всім, хто піклується про нас, хто організував таку чудову зустріч. Дай Боже всім нам міцного здоров'я, нових ідей і досягнень! Це було незабутньо!», – дякували медперсоналу ЛIСОД учасниці групи психологічної підтримки.

Інші новини