Ендоскопія з новим відео-інформаційним центром — побачити, що було приховане, і не видаляти зайвого

Прокинутися, отримати через дуже короткий час результат досліджень і не відчувати ніякого болю або найменшого дискомфорту — сьогодні це не фантастика, а вкрай важливі для пацієнта фактори при проведенні ендоскопічних досліджень.

«За допомогою дуже точної цифрової відео-ендоскопічної апаратури ми виконуємо понад 20 процедур, і всі вони абсолютно безболісні. Ми застосовуємо так звану "малу" анестезію — короткий медичний сон, коли пацієнт засинає і нічого не відчуває, а лікар має можливість ретельно провести дослідження. Пробудження пацієнта при цьому легке, без будь-яких побічних ефектів», — розповідає лікар-ендоскопіст LISOD Вадим Корпяк.

Висока якість зображення дозволяє спеціалісту виявити навіть мінімальні відхилення від норми. А чим вище якість, тим точніше діагностика. Тому система EVIS EXERA III CV-190 компанії OLYMPUS — один з кращих у світі, рідкісних для України, відео-інформаційних центрів — має ряд незаперечних додаткових переваг для пацієнтів.

150-кратне збільшення дає можливість лікарю при обстеженні побачити стан тканини детальніше, ніж при використанні апаратури навіть на клас нижче. Більш того, спеціальна технологія оптичної візуалізації дозволяє проводити обстеження слизової оболонки без введення контрастної речовини. Таким чином, скорочується кількість маніпуляцій і зменшується час проведення процедури.

 «Ми бачимо стан тканини в узкоспектральному режимі — набагато більше, ніж при проведенні звичайної хромоендоскопії із застосуванням контрастної речовини. Зокрема, при виконанні колоноскопії з апаратурою на клас нижче ми могли з упевненістю говорити про злоякісність поліпа, якщо в ньому були явно виражені зміни. Сьогодні, з використанням системи EVIS EXERA III CV-190, ми можемо навіть диференціювати доброякісні поліпи між собою завдяки тому, що бачимо їх різні судинні малюнки. Ці малюнки можуть явно відповідати злоякісним змінам, або, навпаки, вказувати на те, що немає ризику переродження поліпа в злоякісну пухлину. Є малюнок, який "говорить" нам про наявність доброякісної пухлини або про відсутність пухлини, а наявність гіперпластичних змін, які не є пухлинами і не несуть в собі ризик переродження в злоякісне утворення», — пояснює Вадим Корпяк.

Таким чином, якщо дослідження виконує досвідчений фахівець і застосовується система EVIS EXERA III CV-190, пацієнт може уникнути зайвих хірургічних маніпуляцій у кишечнику. Чому? Тому що при використанні апаратури нижчого класу будь-який поліп видаляли, і тільки за допомогою гістологічного аналізу можна було достовірно визначити його злоякісний або доброякісний характер.

Ендоскопія з новим відео-інформаційним центром — побачити, що було приховане, і не видаляти зайвого,фотогалерея (2 фото)

Інші новини