Донори життя

Так називають тих, хто знаходить сили, час і бажання, щоб відвідати станцію чи пункти переливання крові та поділитися тим, що не має заміни. Важливість цієї місії важко переоцінити: для багатьох людей така допомога — життєво важлива.

Донорську кров використовують під час складних операцій, важких пологів, після аварій, пожеж, терактів, при лікуванні онкологічних захворювань, хвороб печінки і гемофілії.
У нашій країні питання донорства нині стоїть особливо гостро. Через пандемію і карантин кількість охочих стати донорами суттєво зменшилась. Проте в умовах воєнного конфлікту та частих надзвичайних ситуацій запаси безпечної крові та її компонентів мають завжди бути достатніми.
Розуміючи це, в Лікарні ізраїльської онкології LISOD започаткували власний День донора, який віднині проходитиме двічі на рік. Сьогодні близько 40 працівників Лікарні зробили свій внесок у добру справу — порятунок людських життів. Багато з них вже неодноразово здавали кров, а дехто зробив це вперше в житті. Виїзна процедура кровоздачі була проведена працівниками Київського міського центру крові.
Дякуємо всім, хто долучився до цієї благородної та почесної справи!

 

Донори життя,фотогалерея (7 фото)

Інші новини