Діагностика і лікування раку. Завдання для консиліуму

Чи може пацієнт бути заручником думки одного лікаря? Ні, в жодному разі. Адже якщо один фахівець не врахує якісь нюанси, результат лікування може не відповісти очікуванням.

В LISOD кожен клінічний випадок розглядається мультидисциплінарним консиліумом, до складу якого входять клінічні онкологи, хірурги, променеві терапевти, радіологи, патоморфологи, реабілітологи та, у разі потреби, інші спеціалісти. Висновок консиліуму завжди містить детальні рекомендації щодо діагностики та лікування, виходячи з особливостей конкретної пухлини, стану пацієнта, особистого анамнезу тощо.

Днями відбувся цікавий захід — вебінар «Пацієнти з раннім раком грудної залози: типові труднощі та рішення мультидисциплінарного консиліуму», організований компанією MSD. Учасники заходу (клінічний онколог, хірург, патоморфолог, радіолог) наглядно продемонстрували важливість обговорення тактики дій і навели багато прикладів із власної практики та результатів відомих клінічних досліджень.

У заході, зокрема, взяли участь:

  • Андрій Жигулін — хірург, онколог, керівник Центру мамології LISOD, один із найкращих фахівців України в напрямку онкопластичної хірургії молочної залози.
  • Максим Єрмаков — клінічний онколог LISOD, фахівець із лікування всіх видів раку, експерт із застосування найсучасніших методів і препаратів для лікування онкозахворювань.
  • Олена Кошик — завідуюча патоморфологічним відділенням CSD Lab, лікар-патологоанатом вищої категорії.
  • Андрій Гурандо — радіолог, науковий співробітник Інституту ядерної медицини та променевої діагностики НАМН України.

Вебінар вперше був організований як відкритий міждисциплінарний консиліум. На розгляд запропонували конкретний клінічний випадок молодої пацієнтки з раком молочної залози, що звернулась в Лікарню LISOD після лікування в іншому закладі. Фахівці провели докладний аналіз випадку з розбором помилок і складнощів, що є типовими при складних клінічних ситуаціях. Були обговорені різні варіанти діагностики та лікування з оглядом найсучасніших тенденцій та досягнень в онкомамології.

Близько 100 українських лікарів стали учасниками вебінару. Жива та активна дискусія зацікавила колег, було багато цікавих питань для обговорення.

Учасники цього освітнього заходу були одностайні: адекватне лікування неможливе без повноцінної діагностики та потребує мультидисциплінарного командного підходу і тісної взаємодії відповідних спеціалістів.

Тож звертаємося до всіх жінок, у яких підозрюють злоякісну пухлину молочних залоз. Не поспішайте шукати хірурга! Знайдіть команду фахівців, яка спільно визначить, яка тактика буде оптимальною у вашому випадку. Послухайте другу думку. І після цього починайте шлях до одужання. Кращі результати лікування можуть забезпечити лише спеціалізовані високопрофесійні центри.

Запишіться на консультацію в LISOD:

0-800-500-110 — дзвінки по Україні безкоштовні;

+38-044-277-8-277.

Інші новини