Стартує освітній проект — провідні лікарі LISOD розкажуть, як жити і що знати, щоб не боятися раку

Щоб не жити у вічному страху захворіти на рак, кожному з нас потрібно засвоїти просту істину — увага до себе сьогодні рятує життя. Саме цій темі була присвячена прес-конференція, що відбулася 4 лютого, у Всесвітній день боротьби з раком, в інформаційному агентстві УНІАН.

Керуючий партнер LISOD Майкл Амзель і завідуюча відділенням променевої діагностики Дар'я Вінницька представили новий освітній проект «Все, що вам потрібно знати, щоб не стати жертвою раку».

Соціальний проект стартує в другій половині лютого. Провідні фахівці Лікарні ізраїльської онкології прочитають цикл лекцій про те, як звести до мінімуму ризик захворювання і що потрібно робити, щоб успішно вилікуватися, якщо все ж таки рак діагностовано. Програма семінарів буде доступною, розрахованою на жіночу аудиторію. Адже саме жінки знаходяться в групі ризику з ряду захворювань тільки тому, що належать до прекрасної статі. Зокрема, рак молочних залоз продовжує лідирувати серед жіночих онкологічних хвороб.

«Не залишайте без уваги будь-які зміни в своєму організмі, будьте пильними. В онкології діє загальне правило — чим раніше виявлена хвороба, тим кращий результат лікування», — звернулася до аудиторії Дар'я Вінницька. Досвідчений лікар-радіолог розповіла про скринінгові програми, що діють в LISOD, про їх доступність та необхідність. Майкл Амзель підкреслив актуальність проекту, важливість інформованості українців, поширення знань про рак.

Тільки тоді, коли кожен з нас буде мати необхідні знання і проходити регулярні обстеження, в Україні знизиться смертність від раку. Так вже сталося в багатьох розвинених європейських країнах і в Ізраїлі, де 90% жінок повністю одужують від раку грудей після своєчасного лікування.

Ми запрошуємо всіх жінок відвідати освітній семінар. Участь у ньому безкоштовна. Щоб не пропустити захід, дізнатися точну дату і час проведення, слідкуйте за оновленнями на сайті та на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook.

Інші новини