Щадна малоінвазивна хірургія при ендометріозі — Сергій Байдо виступив на науково-практичній конференції в Одесі

Ендометріоз — серйозна хвороба, одна з основних причин жіночого безпліддя. Біль, що виникає при статевому акті, хворобливі місячні і хворобливе сечовипускання в багатьох випадках є наслідком цієї недуги.

Знищити повністю ендометріоїдний осередок можливо тільки хірургічним шляхом. Складне втручання в класичному «відкритому» варіанті дуже травматичне для пацієнтки і загрожує серйозними ускладненнями. Сьогодні на допомогу жінкам приходить сучасна хірургія — щадні лапароскопічні операції з мінімальною травматизацією тканин. Запорукою успішного лікування стають досвід і вміння фахівця, який повинен майстерно володіти малоінвазивною методикою. В LISOD такі операції виконують рутинно як стандарт.

Саме цій темі присвятив свій виступ заступник головного лікаря з хірургічної роботи LISOD Сергій Байдо на науково-практичній конференції «Ендометріоз — загадка XXI століття». Медичний форум проходив в Одесі 8-9 квітня і зібрав провідних українських і зарубіжних фахівців. Сергій Байдо виступив із доповіддю «Інвазивний ендометріоз: чи можна застосувати поняття малоінвазивної хірургії?». Відомий європейський хірург представив колегам досвід Лікарні ізраїльської онкології в області проведення лапароскопічних операцій при ендометріозі. Після закінчення доповіді учасники конференції отримали виняткову можливість обговорити з експертом тактику щадного хірургічного лікування жінок, хворих на ендометріоз.

Інші новини