2 грудня — Львів! Алла Вінницька розповість колегам про сучасні підходи до лікування раку яєчників

Рак яєчників — поширене жіноче захворювання. За даними Міжнародного агентства з вивчення раку, в світі щорічно реєструють понад 165 тисяч нових випадків, і більше 100 тисяч жінок гине від цієї хвороби. Найчастіше злоякісні пухлини яєчників діагностують у пацієнток в передклімактеричному і клімактеричному періоді. Рак яєчників в початковій стадії не має виражених симптомів, і, на жаль, більшість пацієнток, які не відвідують регулярно гінеколога, звертаються до фахівців, коли хвороба вже запущена. У таких випадках тільки правильне адекватне лікування може врятувати життя жінці.

Лікуванню раку яєчників і раку молочної залози буде присвячена науково-практична конференція, яка пройде у Львові 2 грудня. У медичному форумі візьмуть участь провідні українські фахівці. З доповіддю виступить головний лікар LISOD професор Алла Вінницька. Відомий онкогінеколог освітить актуальні аспекти боротьби з грізним жіночим захворюванням: хірургічне лікування раку яєчника, місце цього етапу в комплексному лікуванні, розгляд питань неоад'ювантної терапії в створенні технічних умов оптимальної циторедукціі. Також буде розглянуте питання про можливості застосування лапароскопічної хірургії та визначені її можливості.

Що стосується лапароскопічної хірургії при раку яєчників, в LISOD проведення таких операцій — стандарт вже багато років. «Щоб проводити за допомогою малотравматичного лапароскопічного доступу операції при раку яєчника, хірург повинен мати колосальний досвід виконання подібних втручань. Він повинен бути справжнім Майстром, віртуозно володіти методом », — підкреслює Алла Вінницька. Тому досвід Лікарні ізраїльської онкології, розширення знань фахівців сьогодні вкрай важливі, перш за все, для пацієнтів, щоб важкі травматичні операції пішли з часом в минуле в Україні.

Інші новини