Сучасна ендоскопія - для всіх, а не лише для відважних

Останнім часом ендоскопія стала відігравати важливу роль не тільки у визначенні діагнозу, але й у проведенні ефективного лікування злоякісних новоутворень.
На жаль, пацієнти дуже часто бояться ендоскопічних досліджень: «Уже багато років не можу зважитися на колоноскопію. Чи можна пройти її, уникнувши болю та інших неприємних відчуттів?» І наша відповідь: "Можна!"

При наявності сучасного обладнання, дотриманні стандартів санітарної обробки інструментів, високої кваліфікації медичного персоналу вищезгадані процедури можуть і повинні проводитися комфортно, швидко і не залишати після себе негативних спогадів.
Саме так проводяться дослідження в LISOD, і це найбільше вразило учасника майстер-класу, лікаря-ендоскопіст Вінницького онкологічного центру Андрія Золотаренка.
- У вашій лікарні я - вперше, - розповідає Андрій Васильович. - І багато чого з того, що сьогодні продемонстрував на майстер-класі завідувач відділення діагностичної та інтервенційної ендоскопії Вадим Корпяк, я теж побачив перший раз. Колоноскопію в LISOD проводять із застосуванням цифрового відеоендоскопа, що дозволяє виявити будь-які відхилення від норми. Дуже важливо і те, що при необхідності в ході обстеження можна безболісно взяти фрагменти підозрілої тканини або видалити поліпи для детального лабораторного аналізу.
Андрій Золотаренко також наголосив на важливості застосування «короткого медикаментозного сну» під час ендоскопічних досліджень. Це набагато спрощує процедуру: пацієнт під час її проведення спить і не відчуває жодних неприємних відчуттів, а пробудження - легке і без побічних явищ. У свою чергу лікар має можливість ретельно провести дослідження.
- Я працюю в державній установі, де кожен фахівець - це «окрема ланка», - ділиться спостереженнями вінницький фахівець. - А відвідавши вашу установу, я зрозумів наскільки ефективною може бути злагоджена, командна робота всіх фахівців. Я вдячний за два дні, проведені в ендоскопічному кабінеті, під керівництвом Вадима Степановича. Досвід, який я отримав тут, стане величезний стимулом для саморозвитку і самореалізації.

А ми хочемо нагадати, що пройти різні ендоскопічні дослідження в LISOD можна абсолютно безболісно. Регулярні обстеження - це шлях до збереження здоров'я.

Запишіться на діагностику в LISOD:
0-800-500-110 - безкоштовно по Україні;
+ 38-044-277-8-277 - щодня з 8.00 до 20.00.

Інші новини