КОНГРЕС У ЧИКАГО — КЛОНДАЙК ІДЕЙ І ДУМОК

Щороку знаковою подією у світовій онкології є конгрес Американського товариства клінічної онкології (ASCO) — найбільший науковий захід, який збирає провідних фахівців з усього світу. Цьогоріч до Чикаго з`їхалися близько 40000 онкологів. Дуже приємно, що серед них була і онкогематолог, хіміотерапевт, завідуюча відділенням хіміотерапії LISOD Вікторія Косінова.

— Будь-яка наукова або практична медична конференція — ще один крок вперед у світі медицини. Адже це ідеальне місце для обміну досвідом та пошуку спільних рішень, — переконана Вікторія Георгіївна. — Це чудова можливість узяти участь в круглих столах, в сателітних симпозіумах, поговорити з видатними світовими онкологами. Дуже приємно було поспілкуватися з керівником відділу променевої онкології Католицького університету Лувен-ла-Нев, професором Вінсентом Грегуаром, який неодноразово відвідував LISOD. Він є провідним фахівцем у лікуванні раку голови і шиї. До речі, це була одна з найактуальніших тем, яка обговорювалася на засіданнях конгресу.

Також, за словами Вікторії Косінової, значна частина заходу була присвячена новим технологіям лікування, зокрема — імунотерапії, яка на сьогоднішній день є
пріоритетним напрямком у світовій онкології. Також розглядалося використання таргетної терапії, хоча в Україні цей напрям в медицині доволі «молодий» і перебуває на стадії дослідження. Багато доповідей провідних світових фахівців були присвячені генетиці пухлин і створенню нових алгоритмів досліджень генетичних аспектів захворювання.

— Належна увага приділялася і традиційній хіміотерапії — тому аспекту, який також вимагає певного розвитку і корекції. Обговорювалося створення нових і модифікація старих протоколів лікування колоректального раку, раку прямої кишки, шлунка, підшлункової залози, — ділиться Вікторія Георгіївна. — Безцінний досвід, набутий на цьому конгресі, допоможе нам впровадити в роботу LISOD нові препарати, методики і, водночас, підвищити ефективність лікування наших пацієнтів.

Не можемо не погодитися, що конгреси такого рівня — це клондайк ідей і думок, теорій і розробок. Адже спільна робота завжди ефективніша!



КОНГРЕС У ЧИКАГО — КЛОНДАЙК ІДЕЙ І ДУМОК,фотогалерея (3 фото)

Інші новини