ОСОБЛИВА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ: ІННОВАЦІЙНІ ПРОГРАМИ ТЕРАПІЇ В ЛІКУВАННІ РАКУ

Минулого тижня LISOD відвідав гість з Ізраїлю Джейкоб Шохам, доктор медицини, доктор філософії, професор, завідувач лабораторії досліджень в області онкологічної біології та імунології в Університеті ім. Бар-Ілана. Професор є науковим і медичним директором KaMaH — некомерційної організації з розвитку оздоровчої медицини.

KaMaH просуває розробку і реалізацію оздоровчих програм для пацієнтів з діагнозом «рак», застосовуючи інноваційні програми терапії, розроблені для одночасного лікування хвороби і пацієнта. У них використовуються неагресивні і нетоксичні засоби, пов`язані з харчуванням і обміном речовин. Такі засоби можуть поєднуватися з традиційними методами лікування.

Лікарі LISOD, хоч і є прихильниками офіційної медицини з доведеною ефективністю, але з інтересом ставляться до всього, що може допомогти в лікуванні пацієнтів. Тому з великим задоволенням прослухали лекцію професора «Інтеграція комплементарної медицини в комплексне лікування раку: від фундаментальної науки до клінічного застосування».

Джейкоб Шохам акцентував увагу на тому, що альтернативні методики мобілізують внутрішні сили організму. Перерозподіл внутрішніх резервів може допомогти в боротьбі з таким серйозним захворюванням, як рак — налаштувати пацієнта на результат, допомогти йому сконцентруватися, щоб впевнено йти до перемоги,
відновити сили після лікування, віднайти душевний спокій і рівновагу.

— Наші спостереження за онкопацієнтами припускають, що багато з них виграють від вищевказаного підходу. Наш успіх був особливо вражаючим при злоякісних новоутвореннях, що повільно розвиваються, включаючи фолікулярну лімфому, повільну множинну мієлому і високодиференційований рак простати. Стандарт лікування в таких випадках — «пильне очікування», тобто не пропонується будь-якого лікування до погіршення стану пацієнтів, — розповідає професор. — Ця ситуація відкрила двері для лікування таких пацієнтів тільки за протоколом без ліків, розробленого нами. В даний час ми збираємо результати щодо хворих з фолікулярної лімфомою, і маємо обнадійливі попередні результати — у значної кількості таких пацієнтів був позитивний результат, у деяких — повна ремісія.

Джейкоб Шохам також представив кілька конкретних випадків, не тільки з повільно зростаючими раковими захворюваннями, а й агресивними злоякісними
новоутвореннями, які продемонстрували значну користь від лікування. У дослідженні, проведеному з доктором Кітом Блоком з США на пацієнтах його клініки, команда професора продемонструвала вплив на виживання інтеграційного лікування раку при поширеному метастатичному раку молочної залози. Аналогічні результати були досягнуті у випадках раку товстої кишки і раку простати.

Методи лікування, запропоновані нами, відносяться до категорії GRAS (зазвичай визнаються як безпечні). «Наріжним каменем» нашої програми є ретельно розроблене харчування і його конкретні компоненти. Лікарські трави додаються для контролю за певними метаболічні процеси. Залежно від конкретного випадку, програма може бути адаптована як доповнення до лікарського лікування або як окрема терапія. Крім того, ми закликаємо пацієнтів займатися фізичними вправами. Велике значення мають також дотримання оптимального циркадного (добового) ритму з достатнім сном, а також зниження стресу і тривоги. Ці компоненти програми, повёязані зі способом життя, можуть сильно впливати на обмінні процеси, якість життя і результат.

На закінчення своєї лекції, Джейкоб Шохам додав, що йому було б приємно співпрацювати з фахівцями такого класу, як лікарі LISOD.

Медицина крокує вперед і, може, справді через кілька років «союз» традиційної та народної медицини відкриє перед людством широкі перспективи лікування і
попередження хвороб методами, що не порушують взаємодії людини з навколишнім світом.



ОСОБЛИВА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ: ІННОВАЦІЙНІ ПРОГРАМИ ТЕРАПІЇ В ЛІКУВАННІ РАКУ,фотогалерея (4 фото)

Інші новини