«Важка артилерія» проти раку простати!

Сьогодні LISOD радо зустрів гостю з Ізраїлю. Професор Ейнат Евен-Сапір – світовий експерт у ядерній медицині, спеціалізується на вивченні молекулярної візуалізації в онкології і очолює відділення ядерної медицини в центрі ім. Сураскі (Іхілов). Для колег із нашої лікарні вона підготувала захоплюючу інформацію про нові можливості та перспективи, які відкриваються в лікуванні онкозахворювань.

Професор Сапір поділилася результатами досліджень, які були проведені в Ізраїлі серед пацієнтів із раком передміхурової залози. Це одне з небагатьох захворювань, що не діагностується за допомогою ПЕТ-КТ з міченою глюкозою. Щоб оцінити поширеність раку простати, потрібні інші трейсери (індикатори) – речовини, за просуванням яких можна оцінити процеси, які відбуваються в організмі. І в цьому напрямку вже є справжні успіхи: з'явилися певні радіофармпрепарати, які дозволяють побачити картину дуже точно.

 Проте головна сенсація в тому, що відкритий препарат – лютецій-177, якому до снаги не лише діагностувати, але й цілеспрямовано знищувати клітини раку простати в організмі! І отримані в ході досліджень результати вражають! 20% пацієнтів були повністю вилікувані, у 50% вдалося досягти стабілізації захворювання, зростання пухлини припинилося. Відзначимо, що у дослідженні брали участь тільки чоловіки з метастатичним раком передміхурової залози, які пройшли всі можливі види лікування, проте пухлина на них не відреагувала. Лютецій – справжня «важка артилерія» проти агресивних клітин пухлини, саме завдяки цій терапії 70% досліджуваних пацієнтів отримали можливість зупинити розвиток хвороби. Величезний плюс лікування в тому, що препарат накопичується тільки в пухлині, здорові клітини не страждають і не пошкоджуються!

 Лікарі LISOD з ентузіазмом сприйняли інформацію, адже в Україні рак простати – одне з найпоширеніших онкологічних захворювань серед чоловіків. Застосування ефективних методів лікування дозволить тисячам пацієнтів повернутися до повноцінного і здорового життя. Звичайно, впровадження в практику інноваційної технології – справа не одного дня чи місяця. Але Лікарня ізраїльської онкології LISOD зробить усе можливе, щоб у найближчому майбутньому нові відкриття ізраїльських вчених приносили користь українським пацієнтам.

 

«Важка артилерія» проти раку простати!,фотогалерея (2 фото)

Інші новини