Експерт-Тур в Лісабон. Вчимося у кращих

Досвід і знання — це головні сходинки, що ведуть хірурга на вершину майстерності. Будь-який лікар підтвердить, що меж для досконалості не існує, а сучасні технології переводять щоденну практику на зовсім інший рівень можливостей.

Початок березня хірург-онколог LISOD Дмитро Голуб провів у Лісабоні (Португалія), вивчаючи європейські підходи в лікуванні раку кишечника. Першим пунктом насиченої програми було стажування із малоінвазивної колоректальної хірургії у професора Amjad Parvaiz. Навчання проходило в Європейській Академії роботичної колоректальної хірургії на базі клініки Champalimoud Foundation. Клініка є великим приватним науково-дослідним центром, що зосереджується на вивченні проблем онкології та неврології. Крім роботи в операційній, Дмитро Голуб отримав можливість особисто поспілкуватися з професором, а також дізнатися особливості проведення мультидисциплінарних онкологічних консиліумів (MDTmeeting). А ще хірург LISOD познайомився з досвідом спостереження за групою пацієнтів «Watch-and-wait» («Дивись-і-чекай»), до якої входять 80 осіб, максимальний термін спостереження становить 6,5 років. Це пацієнти, яким не потрібне негайне лікування. Замість цього лікарі проводять активний моніторинг (спостереження) за станом здоров'я, щоб у разі погіршення невідкладно розпочати терапію.

 Також Дмитро Голуб взяв участь в 9 Європейському мультидисциплінарному конгресі із колоректального раку (EMCCC), який цього року зібрав понад 700 учасників — онкологів, хірургів, радіологів, променевих терапевтів. Рак ободової і прямої кишки є одним із найбільш поширених видів злоякісних новоутворень. В останні роки було досягнуто значного прогресу в розумінні біології, з'явилися нові дослідження і розробки, що стосуються генетики, патології, хірургії, скринінгів, хіміо- і променевої терапії цього захворювання. На конгресі була представлена найактуальніша і найбільш важлива інформація про профілактику і лікування колоректального раку.

 В рамках конгресу Дмитро Голуб представив стендову доповідь про лікування колоректального раку в Лікарні ізраїльської онкології і про підходи, які застосовують наші лікарі. Дмитро Андрійович високо оцінив свою поїздку, адже він отримав унікальну можливість познайомитися з досвідом провідних європейських центрів, поспілкуватися з колегами, встановити нові зв'язки, поділитися досвідом LISOD.

Експерт-Тур в Лісабон. Вчимося у кращих,фотогалерея (3 фото)

Інші новини