«Полювання за маленькими хитрощами від професіоналів»

Цей тиждень у LISOD багатий на майстер-класи. Протягом усієї неділі  з гостями лікарні своїм досвідом ділиться Сергій Вікторович Байдо, заступник головного лікаря з хірургічної роботи Лікарні LISOD, онколог, хірург.

- LISOD - це, напевно, єдина серед приватних медичних установ лікарня, яка безоплатно ділиться своїм досвідом з усіма охочими, - каже Олександр Гуцук, завідувач хірургічним відділенням Центральної районної лікарні м. Хмільник Вінницької області. -Сам захід перевершив усі мої сподіваня! Я і раніше неодноразово відвідував подібні майстер-класи, але побувавши у Сергія Байдо, з упевненістю можу сказати: аналогів його хірургічній майстерності в Україні немає! Щасливий, що мав можливість повчитися у великого метра хірургії і відвідати Лікарню, яка відкрита для всіх!

Протягом чотирьох днів учасники майстер-класу спостерігали за копіткою роботою Сергія Вікторовича під час різнопланових операцій: на шлунку, жовчному міхурі, товстій кишці і т.д.

- Бути присутнім на оперативних втручаннях високого рівня складності - це безцінний багаж знань, - переконаний Сергій Мотрук, лікар-хірург, ендоскопіст ЦРЛ м. Хмільник. - Це не означає, що побачивши як виконується та чи інша операції, я відразу налаштуюся на «велику хірургію» ... Особисто для мене майстер-класи - це «показові уроки», на яких опановують усі тонкощі хірургічної майстерності (в плані маніпуляції і з інструментами, і з анатомічними структурами). А ще я помітив цікаву річ: багато дій, які Сергій Вікторович вже робить «на автоматі», для інших - з області «нового і незвіданого». А як відомо, все нове хочеться відкрити і спробувати! Тому такі майстер-класи в LISOD можна образно назвати «полюванням за маленькими хитрощами від професіоналів»!

Інші новини