Лекції для лікарів LISOD: постійне оновлення знань

Лікарі із нашої Лікарні ізраїльської онкології LISOD не звикли зупинятися на досягнутому. Вони завжди в пошуку — нових технологій, ідей, обладнання та препаратів, які допоможуть зробити лікування кожного пацієнта ще більш ефективним. Саме тому така важлива роль у LISOD відводиться постійному навчанню всього лікуючого персоналу. Лікарі не тільки відвідують різні українські та міжнародні заходи в сфері онкології, щоб довідатися щось нове. Також у самій лікарні регулярно проводяться лекції від провідних онкологів, у тому числі всесвітньо відомих.

23 березня чергову лекцію для лікарів провів ізраїльський клінічний онколог, відомий учений, фахівець у всіх областях онкології, професор Авраам Кутен. Лекція була присвячена новим тенденціям у лікуванні раку молочної залози.

Професор провів короткий екскурс в історію захворювання і методів його лікування в різні часи. Відомо, що ця хвороба існує вже кілька тисячоліть, вона вражала жінок ще в Стародавньому Єгипті. Термін «рак» придумав давньогрецький цілитель Гіппократ який, вивчаючи карциному молочної залози у пацієнтки, побачив схожість судин, що живлять пухлину, із клешнями рака. У 18 столітті у Франції було встановлено, що ракова пухлина може поширюватися організмом за допомогою лімфи. 20 століття стало часом відкриттів, коли були винайдені тамоксифен та інгібітори ароматази, що дозволили вивести лікування раку на абсолютно новий рівень. Проте вчені всього світу продовжують шукати способи лікування і препарати, які дозволять прибрати діагноз «рак молочної залози» зі списку смертельних хвороб.

У своїй лекції професор Кутен особливу увагу приділив лікуванню гормонально-позитивного, HER2-негативного метастатичного раку молочної залози. Доктор розповів усім присутнім, про те, які гормональні препарати нині призначаються онкологами всього світу при подібному діагнозі і про різні лінії гормональної терапії. Вибір найкращого препарату залежить від віку пацієнтки, її менструального статусу, рецепторів пухлини. Професор Кутен розповів присутнім про новітній препарат палбоцикліб, який дозволяє збільшити тривалість життя пацієнток із метастатичним раком молочної залози удвічі, при цьому зберігається якість життя, оскільки препарат в 90% випадків не викликає побічних ефектів. «Палбоцикліб викликає зупинку клітинного циклу, і завдяки цьому зростання пухлини блокується, — зазначив професор. — Учені, що відкрили цей механізм протипухлинної дії, були удостоєні Нобелівської премії 2001 року».

Лікар докладно пояснив, як саме діє препарат і чим він принципово відрізняється від хіміо- та гормональної терапії. Цікавий факт: у США палбоцикліб отримав статус «Терапія прориву» і був удостоєний престижної фармацевтичної винагороди як найкращий препарат 2016 року.

Лікарі LISOD завжди із задоволенням відвідують подібні лекції, адже для них це шанс дізнатися про новинки у сфері лікування онкологічних захворювань і впровадити їх у свою практику. Це допоможе лікувати пацієнтів максимально ефективно з урахуванням новітніх досягнень доказової медицини. Показово, що на лекції були присутні не лише клінічні онкологи, а всі лікарі LISOD. Оскільки план лікування в лікарні розробляється колегіально, консиліумом лікарів, то всі вони повинні володіти інформацією про найсучасніші методики лікування онкологічних захворювань.

 

Записатися на консультацію до клінічного онколога LISOD можна за телефонами:

0 (800) 500-110 — безкоштовно по Україні;

+38 (044) 277-8-277.

Лекції для лікарів LISOD: постійне оновлення знань,фотогалерея (6 фото)

Інші новини