УЗД та мамографія. Обстеження заради здоров’я

На кожну жінку із дня у день впливає низка факторів, що провокують розвиток раку молочної залози. Погана екологія, ожиріння і зайва вага, незбалансоване харчування, активне чи пасивне куріння, алкоголь, гормональні збої, генетичні мутації — усе це може спричинити розвиток хвороби.

У багатьох випадках пацієнтки мають високі шанси на одужання. Але дуже важливо, щоб захворювання було діагностоване на ранній стадії.

Як обстежуватись?

Жінки здебільшого переконані, що для виявлення небезпечних ознак (зміна форми, розміру залози, почервоніння, ранки, втягнення соска, поява гульок чи ямок тощо) достатньо регулярно оглядати свої груди. Звісно, це потрібно робити. Та відчути на дотик пухлину до 1 см — практично неможливо.

Існує ефективний та інформативний скринінг. Це обстеження жінок, які не мають скарг на здоров’я. Його варто проходити щороку. У віці до 40 років рекомендують робити УЗД молочних залоз, а після 40 років та жінкам із високим ризиком — мамографію. Потреба змінити метод діагностики пов’язана з віковими змінами у тканинах грудей.

Обстеження — безпечне!

Що таке УЗД пояснювати не потрібно. Ця діагностика абсолютно безпечна та безболісна.

Проте мамографія викликає у пацієнток багато запитань, тож похід до лікаря часто відкладається на невизначений термін.

Насправді мамографія — стандарт обстеження грудей в усьому світі. Цей метод схвалений і застосовується в країнах з розвинутою медициною.

Досі існують міфи про шкоду мамографії. Факти ж свідчать: променеве навантаження при цьому обстеженні мінімальне. Наприклад, воно в кілька разів менше, ніж при флюорографії.

Знайдіть час на себе

Профілактичні обстеження не вимагають багато часу. В Лікарні ізраїльської онкології LISOD  скринінги можна пройти за один день – у спокійних та комфортних умовах.

У нас працює сучасний мамограф із функцією томосинтезу, обстеження на такому обладнанні має набагато вищу точність. Водночас спеціальні фільтри захищають жінку від опромінення, тож діагностика цілком безпечна.

Перевага регулярної діагностики в тому, що лікарі мають можливість помітити найменші зміни в організмі. І якщо буде виявлено захворювання, одразу розпочнеться лікування.

Ще раз підкреслимо: якщо пухлину виявити, коли вона зовсім маленька, пацієнтка має величезні шанси подолати хворобу!

Тому не відкладайте свій візит на обстеження, запишіться на УЗД чи мамографію вже сьогодні!

Запишіться на прийом:

0-800-500-110 — дзвінки по Україні безкоштовні;

+38-044-277-8-277.

Інші новини