ПЕТ-КТ— очі онколога при лікуванні лімфом

Чому в процесі лікування лікар може змінити або продовжити терапію, призначену пацієнту раніше? Що дає можливість прийняти таке рішення? На ці питання відповіли провідні фахівці LISOD на IX науково-практичній конференції з міжнародною участю «Сучасні підходи до діагностики та лікування лімфопроліферативних захворювань».

Масштабний медичний форум, як і в попередні роки, відрізнявся високим рівнем організації, актуальними доповідями, обговоренням клінічних випадків і активними дискусіями професіоналів. У числі доповідачів виступили завідувач відділенням променевої терапії Микола Новиков та завідуюча відділенням хіміотерапії Вікторія Косінова. Лікарі представили колегам клінічний випадок ведення пацієнта з дифузною В-крупноклітинною лімфомою (DLBCL), асоційованою з вірусним гепатитом С; продемонстрували досвід LISOD в лікуванні таких пацієнтів.

Фахівці підтвердили необхідність проведення ПЕТ-КТ дослідження для пацієнтів з неходжкінськими лімфомами і лімфомами Ходжкіна. Лікарня ізраїльської онкології обладнана позитронно-емісійним томографом, лікарі працюють виключно в рамках міжнародних стандартів. А результат ПЕТ-КТ дослідження — один з найважливіших факторів прогнозу для успішної терапії лімфом.

Микола Новиков: «Використання ПЕТ-КТ допомагає нам в оцінці початкової поширеності захворювання, що впливає на вибір тактики лікування. Крім того, ми можемо оцінити ефективність лікування для прийняття подальших рішень ».

Такі щорічні конференції за участю провідних лікарів дають можливість всім українським фахівцям дізнаватися про сучасні підходи до лікування лімфом, бути в курсі останніх новин.

Інші новини