Участница объединения «Амазонки»: «Благодаря профессионалам ЛICОД мы преодолеваем трудности».

Специалист ЛICОД по физической реабилитации Наталья Рыбак встретилась с участницами киевского клуба «Амазонки».

Організація була створена в 2000 році і об'єднала жінок, які перенесли рак грудей. Поступово і в інших містах України почали з'являтися такі клуби. Колишні пацієнтки онкологічних центрів проводять різні заходи, щоб підтримати одна одну і звернути увагу влади і суспільства на проблему цього небезпечного захворювання.

Досвідчений реабілітолог Наталія Рибак прийняла запрошення учасниць клубу: розповіла про профілактику лімфостаза – важкого ускладнення, яке нерідко виникає після операції; показала вправи, необхідні для підтримки гарного самопочуття; навчила жінок прийомам самомасажу; відповіла на запитання слухачок.

«Нам потрібна інформаційна та психологічна підтримка. Завдяки таким чудовим спеціалістам, як Наталія, ми долаємо труднощі, нам легше жити далі –   жити насичено, яскраво. Я знаю, що в ЛICОД для пацієнток діє реабілітаційний центр. Така допомога безцінна. Мені шкода, що нічого такого не було багато років тому, коли я захворіла і перенесла не тільки фізичну, а й моральну травму», – поділилася враженнями про зустріч одна з учасниць заходу.

Другие новости