Мастер-классы для врачей

Майстер-класи для лікарів – це професійна мережа, яка створена провідними спеціалістами ЛІСОД. Ціль і основне завдання майстер-класів – донести до широкої медичної аудиторії останні світові досягнення в оперативному лікуванні, підвищити кваліфікацію фахівців, дати їм нові знання. Показові хірургічні втручання проводяться в інтерактивному режимі, по закінченню операцій учасники майстер-класів обговорюють представлений клінічний випадок, нові лікувальні та діагностичні методики.

Організація майстер-класів

Майстер-класи проводяться з різних видів онкологічних операцій: видалення і відновлення молочних залоз при раку грудей; унікальні лапароскопічні втручання при колоректальному раку, при раку шлунка та злоякісних пухлинах жіночих статевих органів; діагностичні і лікувальні ендоскопічні процедури.

Для модерації операцій залучають експертів світового класу. Хірургічні втручання з операційної транслюються в режимі онлайн на екрани в конференц-зал, де збираються лікарі різних спеціальностей з усіх регіонів України, ближнього і далекого зарубіжжя: близько 100 чоловік зазвичай присутні на кожному заході.
Майстер-класи діляться на практичну і теоретичну частини.

Хірург, виконуючи операцію, коментує свої дії: присутні бачать всі методи і технології, що він застосовує; можуть ставити будь-які запитання і отримувати відповіді як модератора, так і лікаря, який оперує. По закінченню хірургічного втручання  проходить обговорення – активна жива дискусія. Всі учасники майстер-класів відзначають: жодна, навіть найінформативніша професійна лекція, не дає такого ефекту, як операція, що побачена на власні очі.

Лапароскопія – передовий метод світової хірургії   

Більша частина майстер-класів присвячена лапароскопічній хірургії. Виняткові за складністю втручання проводить Сергій Байдо – фахівець, відомий і в Україні, і в Європі. Лапароскопія – малоінвазивний метод, що має безліч переваг: операції виконуються без великих розрізів; практично відсутні післяопераційні ускладнення і болі; суттєво зменшується термін реабілітації; немає або майже непомітні рубці і шрами.

Обсяг хірургічних втручань в онкології може бути дуже великим, і в цих випадках переваги лапароскопічного методу виходять на перший план, особливо для літніх і ослаблених пацієнтів. Тому навчання  малотравматичним методикам сьогодні відіграє  найважливішу роль для хірургів: за допомогою лапароскопічного доступу оперують в розвинених країнах світу.  

З 2011 року в майстер-класах прийняли участь більше 1000 лікарів

Відкрила школу сучасної хірургії і дала старт серії майстер-класів унікальна операція з одномоментного видалення та відновлення обох молочних залоз пацієнтки.

Майстер-класи в ЛICОД

15 грудня 2011 року. Вперше в Україні! Пластичний хірург зі світовим ім'ям Майкл Шефлан спільно з керівником Центру сучасної мамології Андрієм Жигуліним виконали двосторонню мастектомію з одномоментною реставрацією молочних залоз (з використанням ацелюлярного дермального матрикса АДМ).

5 березня 2012 року. Майстер-клас: «Сучасна хірургія колоректального раку». Сергій Байдо виконав лапароскопічну лівосторонню геміколектомію і лапароскопічну преперітонеальну пластику пахової грижі (діагноз пацієнта – аденокарцинома спадного відділу товстої кишки). Модератором виступив професор Петро Царьков  –  керівник відділення колопроктології та хірургії тазового дна в РНЦХ ім. Петровського.

18 травня 2012 року. Майстер-клас «Лапароскопічна анатомія малого таза очами онкогінеколога». Сергій Байдо провів лапароскопічну радикальну гістеректомію з тазовою лімфодіссекцією (операція Вертгейма), із збереженням і транспозицією яєчників. Модератор – керівник гінекологічної клініки Одеського національного медичного університету професор Ігор Гладчук.

29 травня 2012 року. Виїзний майстер-клас у Мінську. Для учасників міжнародного симпозіуму «Хвороби слизової оболонки кишечнику» завідувач відділу клінічної діагностики ЛІСОД  Сергій Музика провів майстер-клас по видаленню колоректальних аденом. Видалення новоутворень було виконано у двох безсимптомних пацієнтів.

30 липня 2012 року. Перше засідання Міжнародного дискусійного ендоскопічного клубу. У засіданні  взяли участь провідні експерти в області ендоскопічної діагностики: професор Стефан Зєєвальд (Швейцарія, Цюріх, гастроентерологічний центр), Михайло Князєв (Росія, Москва, завідувач відділення ендоскопії поліклініки №2), Кирило Мараховський (Білорусь, Мінськ, завідувач відділення ендоскопії центру «Мати і дитя»).

19 жовтня 2012 року. В ході майстер-класу Сергій Байдо провів три складні операції (три варіанти лапароскопічної гістеректомії). Модератором виступив генеральний директор  Донецького перинатального центру професор Володимир Чайка.

7 листопада 2012 року. Майстер-клас «Лапароскопія при колоректальному раку». Сергій Байдо виконав лапароскопічну резекцію прямої кишки. Модератором  виступив провідний спеціаліст Російського наукового центру хірургії Бадма Башанкаєв. У другій частині заходу Сергій Байдо представив свою роботу «Досвід застосування сучасних технологій у лапароскопії колоректального раку».

16 листопада 2012 року. Друге засідання Міжнародного дискусійного ендоскопічного клубу. Сергій Музика провів балонну дилатацію і стентування стравоходу. З доповідями виступили професор Ян Перткевич (Польща, Варшава, клініка ендоскопії), керівник відділу клінічної онкології Цві Бернштейн (ЛІСОД).

5 квітня 2013 року. Майстер-клас «Лапароскопія при раку шлунка». Сергій Байдо провів лапароскопічну гастректомію з D2- лімфодіссекцією. Операція тривала 4 години. Модератором виступив головний хірург обласного управління охорони здоров'я  Дніпропетровська професор Яків Березницкий.

5 листопада 2013 року. Майстер-клас «Гібридні NOTES технології в хірургії раку прямої кишки». Лапароскопічну передню резекцію прямої кишки виконав Сергій Байдо.  Застосовувалася новітня апаратура, за допомогою якої накладалися степлерні анастомози. Такі технології використовують у розвинених країнах Європи, в Ізраїлі, США і в ЛIСОД.

Щоб довідатися дату проведення і тему чергового майстер-класу, слідкуйте за анонсами на спеціалізованому сайті ЛIСОД.


Виняткові по складності лапароскопічні операції проводить Сергій Байдо - лідер сучасної хірургії.

Другие новости