Куклотерапия – ангелы-хранители для пациенток.

«Куклы остались в детстве», – наверное, так думают многие и… ошибаются. В жизни взрослых они тоже играют свою роль.

Навіть ті, хто не захоплюється ляльками, іноді розглядають на манекенах одяг, беруть на вулиці рекламні листівки з рук «ведмедів», вибирають іграшкових друзів для своїх дітей.

Сьогодні важко визначити, хто ввів в медицині термін «лялькотерапія», але психологи вже давно використовують ляльок у практиці. За допомогою іграшки «відіграються» різні ситуації; лялька служить ширмою – за нею можна і сховатися, і розкритися.

Пацієнтки ЛIСОД, учасниці групи психологічної підтримки, теж «грали в ляльки». В черговий раз вони зібралися в «Майстерні здоров'я» на Рейтарській, щоб зробити ляльку – ангела-охоронця. Вечір так і називався «Мій ангел».

Під керівництвом дизайнера-декоратора Тетяни Радунцевої дівчата створювали талісмани – своїх ангелів. Тетяна підготувала заздалегідь всі матеріали для роботи: льон, шовк, синтепон, вовну, пряжу, голки, нитки, бісер, мережива. П'ять годин з перервами на каву та частування кипіла робота. Недивно, що «новонароджена» лялька багато змогла розповісти про свою господиню, передати настрій і душевний стан. У маленькій яскравій лялечці з клаптиків розкрилися риси характеру власниці, її творчий потенціал.

Ангел-охоронець тепер живе вдома у кожної учасниці групи. Пацієнтки вірять, що лялька-талісман захистить, принесе успіх і щастя.

Куклотерапия – ангелы-хранители для пациенток.,фотогалерея (9 фото)

Другие новости