Від зображення - до точного діагнозу й успішного результату

Чи може комп'ютер і штучний інтелект замінити лікаря, що займається розшифровкою рентгенівських зображень? Можливо, в майбутньому це стане реальністю. Але на сьогоднішній день найточніший інструмент - це очі рентгенолога. Існують різні способи «заглянути» всередину людського тіла, але розпізнати найменші зміни в тканинах і розібратися, про що говорить та чи інша ознака, співвіднести побачене з історією хвороби і зробити правильні висновки під силу тільки досвідченим фахівцям.

В онкології методам візуалізації приділяється особлива увага, адже завдяки ретельному обстеженню визначається поширеність захворювання, встановлюється точний діагноз і в результаті підбирається оптимальна тактика лікування, яка веде до успішного результату. Саме тому дуже важливо, щоб фахівець не пропустив жодної деталі, яка може серйозно вплинути на загальну картину. Для лікаря, який займається розшифровкою, дуже важлива не тільки щоденна практика, а й можливість постійно вчитися новому, бажано - у кращих експертів планети.

З 19 по 22 червня в Дубровнику (Хорватія) проходить освітній курс із радіології OIС.9 від Європейського товариства радіологічної візуалізації ESOI. Серед організаторів заходу - Нідерландський інститут раку, Медичний університет Відня (Австрія), Меморіальний онкологічний центр ім. Слоана Кеттеринга (США), Римський університет «Sapienza» (Італія), Кандіольский онкологічний центр (Італія), університетські лікарні Мюнхена (Німеччина).

Викладачі - всесвітньо відомі спікери, а слухачі курсу - діагностичні радіологи, клінічні онкологи, хірурги-онкологи та променеві терапевти з різних країн. Учасником заходу став лікар-рентгенолог, завідувач відділенням променевої діагностики LISOD Микола Новиков.

Тема нинішнього курсу - «Онкологічні зображення в еру точної медицини: виклики і можливості». Вчора відбулася сесія для молодих фахівців, а сьогодні і в найближчі дні слухачів чекають лекції, дискусії, воркшопи та інші активності. З гордістю відзначимо, що в рамках постерної сесії Микола Євгенович представив досвід LISOD і поділився найцікавішими дослідженнями з колегами. З нетерпінням чекаємо на повернення нашого лікаря і впевнені, що він привезе з собою з Дубровника цінні знання, поради колег, натхнення і нові інструменти, щоб точна діагностика стала ще більш досконалою.

 Микола Новиков очолює відділення променевої діагностики Лікарні ізраїльської онкології LISOD, є професіоналом у проведенні і трактуванні результатів різних досліджень, включаючи ПЕТ-КТ. На сьогоднішній день ПЕТ-КТ у всьому світі є «золотим стандартом» діагностики раку. Це дослідження, яке дуже точно показує і основну пухлину, і віддалені метастази. Лікарня LISOD - серед небагатьох лікувальних установ, де можна пройти діагностику ПЕТ-КТ, і серед наших переваг - швидкий запис на обстеження, комфортні умови, точність  розшифровки результату.

Записатися на діагностику можна за телефоном:

0-800-500-110 - безкоштовно по Україні;

+ 38-044-277-8-277 - щодня з 9.00 до 20.00.

Інші новини