Впроваджувати світову стратегію в звичайну лікарську практику — підсумки екологічної конференції в Києві

Лікарня ізраїльської онкології LISOD виступила організатором мультидисциплінарної конференції, присвяченій лікуванню раку голови і шиї і раку передміхурової залози.

Смертність від злоякісних пухлин в Україні значно випереджає смертність у західних країнах. Саме цей факт став головною причиною організації масштабного медичного форуму. Основними доповідачами були світові лідери в галузі променевого та хіміотерапевтичного лікування: професор Вінсент Грегуар з Бельгії, професор Ідо Вольф з Ізраїлю, професор Мішель Болла з Франції.

Конференція відбулася 30 жовтня в Києві. Більше 150 лікарів — радіологів, хіміотерапевтів, хірургів — з різних міст та регіонів України стали учасниками заходу. У своїх виступах експерти доповіли про підходи, які застосовують онкологи в розвинених країнах світу і які повинні стати стандартом лікування в Україні. Зокрема, доповідь професора Вінсента Грегуара була присвячена цілеспрямованій і безпечній променевій терапії при лікуванні раку голови і шиї. Професор довів, що ні пацієнти, ні лікарі не повинні побоюватися проводити таке лікування — з одного боку, опромінення на сучасних лінійних прискорювачах руйнує клітини пухлини; з іншого — мінімізує вплив на здорові органи і тканини.

Найяскравішою подією онкологічного форуму стали програмні лекції професора Ідо Вольфа про геномні трансформації і таргетну терапію. Останні досягнення світової онкології мають величезне значення для пацієнтів саме тому,  що дозволяють якісно поліпшити і істотно продовжити життя навіть хворим з метастатичним раком. Сенс відкриттів у тому, що сьогодні вчені можуть відрізнити генний профіль метастазу від здорового. Аналізуючи метастатичні клітини, фахівці підбирають таргетну (цілеспрямовану) терапію, що впливає саме на метастази. Використовуючи такі підходи до лікування, можна на кілька років продовжити життя пацієнтам з просунутою стадією раку передміхурової залози.

Таким чином, основною метою минулої конференції стало якнайшвидше впровадження в Україні світових підходів до лікування онкологічних хворих. «Те, що ми обговорювали сьогодні, має бути стандартом лікування. Лікарі України постійно повинні впроваджувати таку стратегію у звичайну практику. Головне — пацієнт! Він повинен від цього вигравати», — заявив професор Вінсент Грегуар.

Впроваджувати світову стратегію в звичайну лікарську практику — підсумки екологічної конференції в Києві,фотогалерея (15 фото)

Інші новини