Сергій Байдо оперує в Південній Азії - майстер-класс у Карачі


baydo-sСергій Байдо, світовий експерт в області малоінвазивної хірургії, провів майстер-клас в Карачі — одному з найбільших міст світу, медичному, промисловому і фінансовому центрі Пакистану. Заступник головного лікаря LISOD з хірургічної роботи взяв участь у Міжнародній конференції з колоректального раку на особисте запрошення голови форуму професора Амжада Сіраджа Мемона.

Конференція проходила 16 – 18 травня. Організаторами виступили Товариство гастроентерологів Пакистану, Товариство хірургів Пакистану і Товариство акушерів і гінекологів Пакистану. Конгрес зібрав видатних світових фахівців у сфері колоректальноъ хірургії та гінекології. Гінекологія була важливою частиною програми з огляду на те, що багато пацієнтів із захворюваннями кишечника вимагають і гінекологічних оперативних втручань.

Сергій Байдо виконав гістеректомію (операцію з видалення матки) і резекцію яєчників за допомогою малотраматічного лапароскопічексого доступу. Операції в прямому ефірі транслювалися в зал. Учасники конференції мали змогу спостерігати за діями хірурга і задавати питання по ходу втручань. Таким чином, пакистанські фахівці отримали прекрасну можливість удосконалюватися в області лапароскопічних операцій в гінекології.

«Доктор Сергій Baйдо виконав довгий шлях з України, щоб поділитися з нами досвідом. Від імені всього оргкомітету я дякую йому за участь у конференції», — привітав українського хірурга професор Амжад Сирадж Мемон.

Інші новини