У фокусі — гематологія

Буковель — місце зустрічі не тільки любителів здорового способу життя. Це ще й чудовий майданчик, де можуть зібратися професіонали, щоб обговорити актуальні проблеми в тій чи іншій сфері. Із 7 до 9 листопада тут проходила науково-практична конференція «Нові можливості та невирішені питання в гематології», у якій взяла участь онкогематолог, хіміотерапевт, завідуюча відділенням онкогематології LISOD, кандидат медичних наук Вікторія Косінова.

Організатори заходу — Всеукраїнське товариство гемофілії, Асоціація гематологів України, Кафедра гематології та трансфузіології НМАПО ім. П.Л.Шупика. Слухачами стали близько 200 гематологів з різних регіонів України, також були запрошені спікери з Великої Британії, Туреччини, Казахстану.

 

На конференції розглядалося багато цікавих питань, зокрема обговорювалося використання нових препаратів для лікування гемофілії, — розповіла Вікторія Георгіївна. — На сьогодні ця тема актуальна для всіх країн світу, адже пацієнти з гемофілією — переважно молоді люди працездатного віку, у яких дуже страждає якість життя. Проривом у лікуванні хвороби стала розробка препарату гемлібра — моноклонального тіла, яке допомагає істотно поліпшити якість життя пацієнтів.

 

Також розглядалися новітні тенденції в лікуванні таких нозологій, як мієлодиспластичний синдром, хронічний мієлолейкоз, хронічний лімфолейкоз. Обговорювався дуже перспективний напрямок — застосування таргетних препаратів і імунотерапії, наприклад, це даратумумаб для лікування мієломної хвороби, венетоклакс для лікування хронічного лімфолейкозу.

 

— Дуже багато питань стосувалося генетики лімфопроліферативних, мієлопроліферативних захворювань, а також лікування супутніх патологій і певних імунних ускладнень. Загалом конференція несла дуже багато позитивного і корисного контенту. І хотілося б, щоб лікарі LISOD брали участь в таких конференціях якомога частіше, — підкреслила онкогематолог.

 

Вікторія Косінова виступила на заході з доповіддю, в якій поділилася досвідом лікування рефрактерної рецидивуючої фолікулярної лімфоми з використанням препарату обінутузумаб (Газіва).

 

Хочу зазначити, що LISOD був першою клінікою в Україні, у якій 2017 року почали лікувати пацієнтів з рефрактерною фолікулярної лімфомою за допомогою препарату обінутузумаб, — поділилася Вікторія Георгіївна. — У той час Газіва тільки з'явилася в Україні й була рекомендована для хворих на хронічний лімфолейкоз. Але FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, США) вже тоді затвердив її для лікування фолікулярної лімфоми, і у нас був перший в Україні пацієнт із цим захворюванням, який пройшов лікування препаратом.

 

Для кожного пацієнта LISOD лікарі рекомендують найбільш оптимальну тактику лікування і застосовують препарати останніх поколінь. Лікування проводиться відповідно до міжнародних медичних протоколів і здійснюється командою досвідчених фахівців.

 

Запишіться на консультацію і отримайте відповіді на всі свої питання:

 0-800-500-110 — безкоштовно  по Україні;

+ 38-044-277-8-277 — щодня з 8.00 до 20.00.

Інші новини