СВІТОВИЙ ДЕНЬ БЕЗ ТЮТЮНУ – У ЛІКАРНІ LISOD.

Всесвітній день без тютюну відзначається щороку у всьому світі 31 травня. У центрі уваги цієї події перебувають небезпеки для здоров'я, пов'язані з тютюном, та заходи, що вживаються для зменшення масштабів його споживання.

Факти свідчать: споживання тютюну є другою за значимістю причиною смерті в усьому світі, нині від цього помирає кожна десята доросла людина.

Розуміючи важливість цієї проблеми для України, лікарня LISOD приурочила до цього дня проведення науково-практичної конференції «Сучасні підходи щодо діагностики та лікування раку легені». За даними Американського інституту раку, 90% хворих на цю форму раку – курці. Адже рак легень та інших дихальних шляхів розвивається у курців у багато разів частіше, ніж у некурців. «Ступінь ризику залежить від кількості сигарет, що викурюються в день, і від стажу куріння. При цьому особи, які перебувають в одному приміщенні з курцем, також змушені дихати повітрям, що містить дим сигарет. Це так звані пасивні курці. Рак легень у таких людей розвивається приблизно вдвічі частіше, ніж у некурців», – підсумовує Фелікс Ковнер, керівник відділення клінічної онкології LISOD та організатор конференції.

У ході конференції провідні спеціалісти України та Ізраїлю обговорили перспективи сучасної діагностики та лікування при раку легень, а також можливості раннього виявлення цього захворювання.

Інші новини