«Мастерская здоровья» вновь открывает двери для пациенток ЛICОД – лидирует тыква!

Проект ЛIСОД «Мастерская здоровья» успешно действует.

29 листопада знову на вулиці Рейтарській у креативному просторі «Час чайників» разом зібралися пацієнтки клініки, психолог Алла Гудименко, фахівець з фізичної реабілітації Наталія Рибак, дієтолог Олена Сікар і фітнес-тренер Світлана Марійко. Зустріч почалася зі щирої розмови. Кожна учасниця розповіла про себе, поділилася враженнями від попереднього заходу і своїми очікуваннями від майбутнього.

Нові враження і сюрпризи не змусили себе чекати. День пройшов під знаком ... гарбуза. Хітом осені назвала Олена Сікар цей чудовий, насичений корисними речовинами овоч, а майстер-клас зі страв з гарбуза – «Продукти, які лікують». Разом дівчата приготували два салати з гарбуза, гарбузовий суп з пармезаном, печеня з гарбуза, пиріг з гарбуза, сир в желе з гарбуза. В процесі приготування обговорювали мистецтво кулінарії, вплив харчування на самопочуття. «Програма" Смачне здоров'я "створена для людей, які хочуть застосовувати навички здорового харчування, поліпшувати якість життя і зберігати здоров'я на довгі роки», – так прокоментувала Олена Сікар сенс того, що відбувалося в її затишній кухні.

Поки готувалися корисні і смачні страви, фітнес-тренер Світлана Марійко і реабілітолог Наталія Рибак провели заняття, присвячене профілактиці лімфостаза – ускладнення, яке часто виникає у жінок після операцій при захворюваннях молочних залоз. Пацієнтки ЛIСОД вивчили спеціальну гімнастику, яка замінює вправи на тренажерах (тренажери не рекомендуються після операції на грудях), але корисна і може виконуватися в домашніх умовах. Дуже своєчасною і потрібною виявилася лекція про підтримання водно-сольового балансу організму, про види спорту, які не просто дозволені, а необхідні для здоров'я.

Подальше спілкування йшло вже під час дегустації страв з гарбуза. Було смачно і весело, розмовляли про своє, про жіноче: косметика, мода, стиль. На завершення чудесного дня психолог Алла Гудименко провела зі своїми підопічними авторський тест «Гурман». «У роботі з жінками я використовувала суггестивну техніку занурення у віртуальну реальність, – розповідає Алла. – Учасниці опиняються на фруктовому ярмарку. Обраний ними фрукт відображає їх сутність. У процесі моделювання ситуації відкриваються також потенційні можливості жінки, про які вона не здогадувалася раніше. Метод оповідального занурення широко використовується в арт-терапії ».

Всі жінки відзначили, що результати тесту виявилися точними, а зустріч – просто чудовою. «Весело, смачно, цікаво, корисно. Дякуємо за турботу про нас», – таким був загальний вердикт учасниць зустрічі.

«Мастерская здоровья» вновь открывает двери для пациенток ЛICОД – лидирует тыква!,фотогалерея (16 фото)

Другие новости